Hyttan ett historiskt område med anor från 1600-talet

Det finns uppgifter om att området Hyttan längs pråmkanalen bosattes av garvare redan på 1600-talet. Då var området att betrakta som Karlstads utkant. Namnet Hyttan kommer mest troligt från att det för flera hundra år sedan fanns en kaféverksamhet i området och att ”hytta” skulle vara ett annat ord för kafé eller krog.

Området har varit präglat av olika typer av verksamheter och bostadshus genom historien och namnet har levt vidare. När Folkets Hus sedan stod klart i slutet av 1940-talet fick samlingslokalen just namnet Hyttan.

Namnet blir nu på nytt vitaliserat genom projektet i kvarteret Hyttan som kommer att innehålla 131 lägenheter. Det som från början alltså var Karlstads utkant är nu plats för ett av de mer exklusiva lägen staden har att erbjuda.

Mer information om priser, planlösningar och storlekar hittar du under bostäder.

Populär och mysig stadsdel

Kvarteret Hyttan ligger i den populära och mysiga stadsdelen Haga där det finns gott om bekvämligheter och dessutom närhet till centrum. Precis utanför dörren finns det bussförbindelser och cykelstråk i alla väderstreck.

På andra sidan Stenbron ligger dessutom både Norrstrand och Sundsta med cykel- och promenadvägar. Klarälven rinner utanför fönstret och Gubbholmen med härliga promenadstråk och utomhusgym ligger mer eller mindre runt hörnet.

BRF Hyttan
BRF Hyttan
BRF Hyttan

Vi tror på Karlstad och vill utveckla staden till en ännu bättre plats att bo på

Bakom projektet kvarteret Hyttan står Karlstadhus AB som har en stark lokal förankring och som tillsammans med Mondo Arkitekter realiserat ett stort antal projekt. Det är aktörer som strävar efter att Karlstad ska bli en ännu bättre plats att bo på.

Karlstadhus var tidiga med att erbjuda hyresrätter med det där lilla extra, som till exempel gästlägenheter, hobbyrum och gemensamhetslokaler. Ofta har de nya bostäderna haft fantastiska lägen, som både hyresgäster och kommunen har uppskattat. Karlstadhus har fått kommunens byggnadspris för fyra projekt.

Mondo Arkitekter har verksamhet i Karlstad och Falun, men har uppdrag i stora delar av landet, och jobbar ofta med hela processen – från konceptskiss, bygglov, projektering och inredning.