Luftiga och lättmöblerade lägenheter

Med sitt exklusiva läge i centrala Karlstad är Kvarteret Hyttan planerat med stora bekvämligheter, flera övernattningslägenheter och gemensamhetslokaler. Parkeringsplatser finns i garage för både bilar och cyklar.

Alla lägenheter är i grunden ljusa, luftiga, lättmöblerade och planeras med stora inglasade balkonger. Planlösningar har utformats med fokus på funktionalitet som ska stå sig över tid och för att, till så stor del som möjligt, dra nytta av de fantastiska möjligheterna till en härlig utsikt.

ANMÄL DITT INTRESSE
Bostadsväljaren

Hus 1

Totalt 18 lägenheter i ett nybyggt punkthus med 11 våningar. Lägenheterna i denna byggnad kommer vara främst 3 rum och kök, men även 2 och 4 rum och kök. Här kommer det även finnas en gemensamhetslokal och en gästlägenhet. Preliminär inflyttning första halvan av 2023.

Mer information om bostadsrätter i hus 4 och 5 kommer längre fram.

ANMÄL DITT INTRESSE
Bostadsväljaren

Hus 3

Totalt 30 lägenheter i ett nybyggt punkthus med 9 våningar. Lägenheterna i denna byggnad kommer vara främst 3 rum och kök, men även 1,5, 2 och 5 rum och kök. Här kommer det även finnas en gemensamhetslokal och en gästlägenhet. Preliminär inflyttning under första halvan av 2024.

För mer information kontakta Karlstadhus via www.karlstadhus.se/intresseanmalan eller bostad@karlstadhus.se

ANMÄL DITT INTRESSE
Bostadsväljaren

Påverka inredningen och känslan i din lägenhet

Alla lägenheter som planeras i projektet Hyttan kommer att ha en hög standard när det kommer till materialval och vitvaror.

Det kommer finnas förutbestämda alternativ att välja mellan vad gäller trägolv, köksluckor, bänkskivor, kakel/klinker därmed kan man själv sätta prägel på sin nya lägenhet genom att välja kulörer på ytskikt.

För projekt Hyttan har varit viktigt att skapa designlinjer som bottnar i en tidlöshet för att på så vis bidra hållbarhet över tid.

Tre designlinjer

  • Stilrent & Modernt (vit)
  • Sobert & Elegant (grå)
  • Varmt & Hemtrevligt (beige)

Bilder

BRF Hyttan
BRF Hyttan
BRF Hyttan
BRF Hyttan
BRF Hyttan
BRF Hyttan
BRF Hyttan
BRF Hyttan
BRF Hyttan
BRF Hyttan
BRF Hyttan
BRF Hyttan

FRÅN BOKNING TILL INFLYTT

Här nedan beskrivs hur det går till att köpa en bostad i Brf Hyttan, Karlstad. Nedan beskrivs även kort vad som kommer att hända efter avtalets tecknande och till tiden efter du flyttat in i ditt nya hem.

INTRESSEANMÄLAN/VAL AV BOSTAD

Är du intresserad av en bostad i Brf Hyttan Karlstad kan du enkelt anmäla ditt intresse här på webben hyttankarlstad.se. Turordningen vid köpanmälan innan säljstart baseras på det datum du lämnade din intresseanmälan. Om flera personer är intresserade och valt samma bostad avgörs fördelningen genom turordningen. Efter säljstart är det först till kvarn som gäller. Alla lägenheter säljs alltid till fast pris.

FÖRHANDSAVTAL

När du har hittat ditt nya hem och kostnadskalkylen är granskad och godkänd samt att föreningen erhållit tillstånd att ta emot förskott så tecknas ett förhandsavtal. I samband med det erläggs förskott/handpenning.

DESIGNVAL

Det kommer att finnas förutbestämda alternativ att välja mellan vad gäller trägolv, köksluckor, bänkskivor, kakel/klinker. Därmed finns möjligheten att själv sätta sin prägel på sin nya lägenhet genom att välja kulör på ytskikt.

UPPLÅTELSEAVTAL

Upplåtelseavtal tecknas ca: 3-4 månader innan tillträdet när ekonomiska planen registrerats hos Bolagsverket och föreningen erhållit sitt tillstånd att upplåta bostadsrätterna.

BESIKTNING

Några veckor innan du flyttar in i ditt nya hem görs en överlåtelsebesiktning av en oberoende besiktningsman. Det är önskvärt att även du är med vid detta tillfälle.

TILLTRÄDET

De tider vi anger i avtal och säljmaterial är preliminära. Cirka fyra månader innan tillträdet meddelas en definitiv tillträdesdag.

Inför ditt tillträde ska även resterande betalning av bostaden vara gjord. På tillträdesdagen får du nycklarna till ditt nya hem.

ÖVERLÄMNANDE AV BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN

Inledningsvis och under byggtiden sitter en tillfällig styrelse i Brf Hyttan, en så kallad interimsstyrelse. Interimsstyrelsen sitter kvar några månader efter att fastigheten färdigställts innan du kommer att bli kallad till en ordinarie stämma där en ny styrelse bestående av föreningsmedlemmar ska utses och röstas fram.

2-ÅRSBESIKTNING

Två år efter inflyttning utförs en s.k. 2-årsbesiktning. Vid besiktningen kontrolleras eventuella hänskjutna fel från överlåtelsebesiktningen och rena garantifel. Den 5-åriga garantin som lämnas räknas från dagen då slutbesiktningen utfördes.

Exempel på planlösningar

BRF Hyttan

Hus 1

lägenhetsnummer 1202-1802

BRF Hyttan

Hus 3

Lägenhetsnummer 1101-1701

BRF Hyttan

Hus 4

Lägenhetsnummer 1202-1502

BRF Hyttan

Hus 4

Lägenhetsnummer 1101-1701

BRF Hyttan

Hus 3

Lägenhetsnummer 1103-1703